Beneficiile utilizarii unui sistem EMR din perspectiva pacientilor

  In peisajul in continua schimbare al industriei medicale, adoptarea solutiilor software de tip EMR (Inregistrari Medicale Electronice) si PMR (Patient Management Software)  revolutioneaza modul in care unitatile medicale, inclusiv clinicile de oftalmologie, gestioneaza informatiile legate de pacienti si felul in care interactioneaza cu acestia. Din perspectiva pacientului, avantajele utilizarii unei solutii software EMR intr-o clinica de oftalmologie sunt numeroase: de la imbunatatirea calitatii ingrijirii medicale pana la o comunicare imbunatatita si accesarea unei experiente medicale superioare. 

In vremea digitalizarii totale si a Inteligentei Artificiale, decizia de a utiliza un sistem de Inregistrari Medicale Electronice (EMR) si Management de pacienti  in clinicile de oftalmologie ofera numeroase avantaje care pot imbunatati ingrijirea pacientilor, optimiza operatiunile si creste eficienta generala a clinicii. Iar ingrijirea pacientilor trebuie sa mearga mai departe decat simpla furnizare de servicii medicale, si anume, este important sa mentinem pacientii implicati si activi in procesul medical.

 

Acces la dosarul medical

 

Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale utilizarii unui sistem software EMR pentru pacienti este accesul simplificat la dosarul medical. Prin intermediul unei solutii EMR, pacientii au acces securizat, in timp real, la istoricul lor medical, la rezultate si la planurile de tratament. Acest lucru inseamna ca pacientii isi pot revizui cu usurinta inregistrarile medicale, ajutandu-i astfel sa ramana informati asupra starii lor de sanatate si progresul tratamentului.

 

Comunicare eficienta

 

Solutiile EMR permit o comunicare simplificata intre pacienti si furnizorii de servicii medicale. Pacientii pot pune intrebari, pot solicita reinnoirea retetelor si primi raspunsuri prompte de la medicii lor, imbunatatind astfel calitatea si eficienta asistentei medicale.

 

Programari, confirmari si reamintire programari

 

O solutie software EMR permite pacientilor sa efectueze programari cu usurinta, sa vada sloturile de timp disponibile si sa aleaga medicul sau specializarea dorita. De asemenea, inaintea programarii pacientul va primi SMS de confirmare/reamintire a programarii, acest lucru reducand rata de neprezentare la consultatii.

 

Date securizate, actualizate si accesibile in timp real

 

O solutie de tip EMR permite accesarea sigura si protejata a informatiilor medicale din orice locatie, printr-o conexiune simpla la internet, si reduce semnificativ timpul de acces la informatii medicale necesare in situatii de urgenta.

 

O experienta imbunatatita si transparenta

 

Pacientul beneficiaza de servicii medicale moderne, unde promptitudinea si eficienta sunt primordiale. Pacientul petrece mai putin timp in receptie sau la telefon, asteptand sau incercand sa faca o programare. Un sistem EMR ofera de asemenea transparenta actului medical si imbunatateste controlul asupra activitatii furnizorilor de servicii medicale.

 

Cresterea satisfactiei pacientilor

 

Pacientii implicati in mod activ in asistenta medicala au niveluri mai ridicate de satisfactie. O solutie software de tip EMR ofera transparenta si este centrata pe pacient, il implica pe acesta in procesul medical, ceea ce contribuie in cele din urma la loializare. 

 

Puntea de legatura dintre personalul medical si pacienti

 

Solutiile de tip EMR ofera o punte intre personalul medical si pacienti, deschizand noi cai de comunicare, de luare de decizii si furnizeaza noi solutii de ingrijire personalizata.

 

Concluzie

 

Implementarea solutiilor software EMR in cadrul clinicilor de oftalmologie, nu inseamna doar un pas catre digitalizare, ci reprezinta si un catalizator cand vine vorba despre ingrijirea orientata pe pacient. Prin facilitarea comunicarii deschise, accesului la informatii si implicarii active in planurile de tratament, software-ul EMR creste nivelul de satisfactie al pacientilor si ii implica pe acestia direct in procesul medical.

 

Din 2013 alaturi de clinicile de oftalmologie din Romania

 

 Appsmart Ophthalmology EMR Solution este o platforma software care permite gestionarea centralizata a activitatii unui cabinet de oftalmologie, clinica sau al unui lant de cabinete sau clinici. Sistemul nostru informatic asigura digitalizarea intregului flux operational: programari si receptie, dosarul medical (fise consultatii, protocoale operatorii, prescriptii ochelari, retete medicamente si multe alte formulare), integrare echipamente medicale specifice de oftalmologie, gestiune stocuri magazin optica si/sau sala de operatii, precum si modul transmitere SMS (reamintire programare, ridicare comanda optica, aniversare), modul semnare consimtaminte GDPR sau acorduri pentru operatii pe tableta si un modul pentru programari online din website-ul clinicii.

Atat componenta medicala cat si cea de gestiune optica permit operarea multi-locatie, multi-gestiune si multi-companie.

Vrei sa afli primul noutatile?

Aboneaza-te la newsletter si noi iti trimitem cele mai interesante articole.

Citeste mai mult

Noutati

Cum a fost la Asia Tech x Singapore 2024

 In perioada 29-31 mai, am fost prezenti impreuna cu alte companii de tehnologie din Romania si cu sprijinul ATIC la Asia Tech x Singapore (AtxSG).