Cum sa alegi cea mai potrivita solutie software pentru digitalizarea proceselor din clinica ta de oftalmologie?

  Cand te decizi sa implementezi o solutie software in clinica ta de oftalmologie, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. Este solutia usor de utilizat? Reduce durata unei consultatii? Este un software specific pentru oftalmologie? Ma scapa de hartii si scris de mana? Se ofera suport?

 

  Alegerea unei solutii software pentru un cabinet oftalmologic poate fi o provocare. Este important sa selectezi cel mai bun sistem software conceput special pentru practicile de oftalmologie si cel mai potrivit pentru cabinetul tau. De asemenea, alege un furnizor de software care va fi alaturi de tine in timpul fazelor de instalare, instruire si suport. Este posibil ca cel mai bun sistem software sa nu fie cea mai buna alegere daca furnizorul nu este de gasit dupa finalizarea achizitiei. Am pregatit un scurt ghid care sa te ajute atunci cand decizi sa alegi cea mai potrivita solutie software pentru digitalizarea proceselor din clinica ta de oftalmologie.

 

  Asadar, iata cateva dintre cele mai importante criterii dupa care sa te ghidezi:

 

  Asigura-te ca solutia a fost dezvoltata special pentru medicii oftalmologi: ar trebui sa fie gandita pentru a se integra cu echipamentele medicale folosite in cadrul clinicilor de oftalmologie, sa poata urmari fluxurile dintr-un cabinet si sa adune intr-un singur loc toate informatiile necesare legate de dosarul medical al pacientului, in sectiuni specifice domeniului oftalmologic.

 

  Alege o solutie care sa te ajute sa oferi servicii moderne pacientilor, adaptate tenditelor pietei:  aici ne referim la posibilitatea programarii online, existenta unui portal pentru pacienti, trimiterea de sms-uri de reamintire, toate documentele inmanate pacientului sa fie generate din soft, avand identitatea vizuala a clinicii.

 

  Gandeste-te la optimizarea tuturor proceselor: de la reducerea timpului unei programari prin faptul ca ai acces rapid la istoric, preluarea datelor de la o fisa la alta,  importul masuratorilor in fisa direct de la echipamente, pana la schemele de tratament predefinite pentru diverse diagnostice.

 

  Asigura-te ca solutia aleasa este intuitiva: solutia software trebuie sa fie usor de utilizat si trebuie sa aiba o curba de invatare rapida, astfel incat atentia personalului medical sa fie indreptata catre pacient si nu catre intelegerea tehnologiei. 

 

  Ia in considerare capacitatile de raportare: deoarece oftalmologia necesita raportare detaliata, cabinetul va avea nevoie de o solutie software care va fi capabila sa faciliteze raportarea precisa in scopuri financiare, administrative si medicale. 

 

  Cauta o solutie software care poate fi personalizata cu usurinta in functie de cabinetul si nevoile tale: ar trebui sa poti personaliza software-ul in functie de nevoile specifice ale cabinetului. Alege un sistem software EMR care ofera sabloane predefinite pentru istoricul pacientilor si diferitele subspecialitati din cadrul oftalmologiei.

 

  Alege un sistem care poate integra si magazinele de optica:  multe clinici de oftalmologie au si un magazin de optica sau un lant de magazine pentru vanzarea de ochelari de vedere, lentile de contact sau ochelari de soare. Un sistem software care include si managementul magazinelor de optica (gestiune primara, bonuri de comanda, intrari, stocuri, facturare etc) poate fi un mare avantaj.

 

  Examineaza cu atentie furnizorii existenti pe piata: alege un furnizor cu experienta in implementare de solutii digitale special concepute pentru cabinetele de oftalmologie. Cere referinte, verifica portofoliul de clienti si satisfactia celor care folosesc deja solutia software aleasa.

 

  Concluzie

 

 Alegerea atat a solutiei potrivite, cat si a furnizorului acesteia poate fi o provocare, insa familiarizarea cu aceste criterii de selectie de baza reprezinta primul pas catre alegerea solutiei potrivite nevoilor clinicii tale de oftalmologie.  

 

  Alege Appsmart Ophthalmology EMR pentru clinica ta

 

  De mai bine de 8 ani, suntem partenerul de incredere a peste 650 de medici oftalmologi din peste 120 de clinici de oftalmologie. Solutia Appmart Ophthalmo optimizeaza in siguranta toate procesele din cadrului unei clinici, de la programari si integrarea echipamentelor medicale, pana la rapoarte medicale si financiar. Pentru mai multe informatii despre selectarea și implementarea cu succes a unei solutii software EMR pentru cabinetul tau, contacteaza-ne acum.

Vrei sa afli primul noutatile?

Aboneaza-te la newsletter si noi iti trimitem cele mai interesante articole.

Citeste mai mult

Noutati

Cum a fost la Asia Tech x Singapore 2024

 In perioada 29-31 mai, am fost prezenti impreuna cu alte companii de tehnologie din Romania si cu sprijinul ATIC la Asia Tech x Singapore (AtxSG).